В 12 области от страната за днес е обявен оранжев код за

...
В 12 области от страната за днес е обявен оранжев код за
Коментари Харесай

Оранжев и жълт код : Обилни валежи се очакват в 19 области на страната

В 12 области от страната за през днешния ден е обявен оранжев код за значителни превалявания, а за други 7 кодът е жълт, излиза наяве от уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес превалявания ще има на доста места и ще са най-вече краткотрайни, само че интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан. Условия за мощни гръмотевични стихии и градушки ще има основно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат до обяд, а след обяд облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево. В Източна преваляванията ще продължат и през нощта. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 22° и 27°, в София – към 22°.

В планините времето ще е динамично. С сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. В следобедните часове явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Силни стихии и градушки удариха редица региони на страната през вчерашния ден и предизвикаха голям брой материали вреди. В Нова Загора оповестиха бедствено положение след мощната стихия. Ледените парчета, които се изсипаха над региона, тук-там бяха с размера на яйце. Силна стихия нанесе сериозни вреди и в Казанлъшко. Паднали дървета затрудниха минаването през прохода Шипка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР